Kuvaaja: Suvi Rinne

Moikka!

Kiva, että ollaan nyt tässä sun kanssa. 

Mulla on sulle asiaa. Tärkeää asiaa.

Olen kolunnut vaikka missä pohjamudissa. Erinäisten elämän takapakkien takia mulla on diagnosoitu masennus.

Tiedätkö, mihin masennus usein on mulla johtanut? Syömiseen.

Oon ollut mahdoton tunnesyöjä. Ajattelin, että kun on ongelmia, voi syödä. 

On ikäänkuin ”ansainnut” sen, kaiken jälkeen.

Kun meni hyvin, voi syödä. 

Koska on ikäänkuin ”ansainnut” sen.

Entä jos ei tuntunut miltään? No, ainahan voi syödä!

Koska on ”ansainnut” sen, kun on niin tylsää.

Lopulta oma ylipainoni ajoi minut tilanteeseen jossa terveyteni oli vaarassa ja jaksamiseni nolla. Toki, en valehtele, myös oma peilikuva alkoi ärsyttää.

Aloin tehdä muutoksia. Ja koska olen niin tiedonjanoinen ja skeptinen, aloin opiskella asiaa. Tarvitsen aina vastauksen kysymykseen ”miksi”.

Tietoa hankin erilaisten verkkokurssien kautta (mm.Paula Heinosen kurssit), sekä lukemalla alan kirjallisuutta. Kiinnostukseni johti minut opiskelemaan myös elämäntapavalmentajaksi jollaisena toimin omassa yrityksessäni, Tsempissä.

Tieto syömisen vaikutuksista kehoon ja mieleen lisääntyy koko ajan ja tuntuu olevan 2020-luvun ”trendi” – vaikka tästä asiasta on puhuttu jo 1800-luvulla. Oman kokemuksen kautta olen huomannut ruoan vaikutukset ja toivoisin että asiasta keskusteltaisiin vielä nykyistä enemmän. Lisäksi oma kiinnostus ihmisen mieleen, sosiaalialan koulutus ja neuropsykiatrisen valmentajan osaaminen on tuonut mut tähän, sun luokse.

Nyt haluan auttaa just sua lisäämällä ymmärrystä ruoan vaikutuksista ja antamalla erilaisia reseptejä jalostettaviksi. Resepteihin olen avannut myös hieman sitä mitä kehosi mistäkin raaka-aineesta saa – koska miksi sitä muuten ihminen muutoksia tekisi, jos hän ei löydä niihin syitä? En minä ainakaan.

Toivon että voin auttaa sua tekemään huomenna parempia valintoja. Ja toistamaan sen seuraavana päivänä.

Kiitos, että olet nyt siinä.

Facebook  Mieliruokaablogi