Onko kaikki harmaata ja kuin ”suossa tarpomista”? Luulen tietäväni, miltä susta tuntuu. Mulla on ollut vaikeita kausia elämässä jotka ovat pahimmillaan ajaneet minut masennukseen asti.

Mutta tiedätkö mitä? Suuressa roolissa omassa toipumisessani on ollut ruokavalion muutos. Muutokset jotka mun mielelle, ajatuksille, ololle ja keholle on tapahtunut ruokavalion muutoksen myötä, ovat hämmästyttäviä. Ihan kuin se että lautasella on paljon eri värejä aiheuttaisi aivoissa saman värien ilotulituksen!

Tämä on saanut minut kiinnostumaan aiheesta.

Ihminen on moniulotteinen kokonaisuus ja masennusta on mahdotonta määritellä vain yhdestä asiasta johtuvaksi. Blogissani käsittelen kuitenkin pääasiassa ruokavalion mahdollisia vaikutuksia mielemme toimintoihin.

En kuitenkaan halua että ajattelet, että poissuljen muut asiat kuten esimerkiksi kriisit, traumat, haitalliset käytösmallit, tunnelukot ja niin edelleen. Niidenkin kanssa on oma työnsä tehtävänä.

Koen vain että näistä tiedämme jo paljon – mutta tiedämmekö ruoan merkityksestä?

Ajatellaan masennusta nyt hetki kehollisena toimintona, erilaisten aineiden ja mikrobien temmellyskenttänä. Mitä näet? Masennusta(kin) kun voidaan tarkastella siitä näkökulmasta, että se on aivokemiaa ja suoliston mikrobien epätasapainoa.

Blogitekstini tulevat käsittelemään näitä aiheita ja pureutumaan niiden teoriaan erilaisten lähteiden avulla. Lisäksi blogista löydät pohdintaa myös ruokakulttuuristamme ja tietyistä käytösmalleista, jotka ylläpitävät meille haitallisten ruokavalioiden brändiä.

Loppuun haluan muistuttaa, että kaikki blogitekstini pohjautuvat omaan kokemukseeni ja teoriatiedot erilaisiin lähteisiin ja tutkimuksiin ruokavalion merkityksestä.

Toivon että saat täältä uusia ajatuksia ja toivoa huomiseen.

Kiva että tulit mukaan!

ps. Tiesitkö, että esimerkiksi uniongelmien taustalta voi löytyä muutokset välittäjäaineiden toiminnassa? Tiesitkö, että näihin voidaan vaikuttaa ruokavaliolla yllättävänkin paljon? Tästä tulen kirjoittamaan ensi viikolla!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *