Ohje terveellisempään herkkuun: ei lisättyä sokeria, turhia rasvoja tai höttöhiilareita mutta silti hyvää!

4 annosta, valmistusaika noin 45-60 min
Ohjeesta saat vegaanisen ja / tai gluteenittoman seuraamalla reseptin lisäohjeita!
Ainekset:
3 banaania
2 kananmunaa (vegaaninen versio: korvaa munat egg-replacer jauheella)
0,5 dl barista kaurajuomaa (tai kookoskermaa jos tahtoo banaani-kookosletut)
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (gluteenittoman version saamiseksi tätä 1 dl ja kaurahiutaleet pois)
1 tl leivinjauhetta
0,3 dl vaniljan makuista stevialla makeutettua proteiinijauhetta (vegaaniseen versioon voi jättää pois tai korvata esim.vaniljatangon murusilla)
Tee näin:
- Surauta sauvasekoittimella muussiksi kaurahiutaleet ja banaanit .
- Sekoita joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Paista miedolla lämmöllä paistinpannulla pieniä lettuja, joko oliivi-, tai rypsiöljyssä.
- Tarjoile mustikoiden kanssa!
Ravintoarvot /yhden syöjän annos (noin 2 lettua):
kCal: 183 (9%)
Rasvaa: 3,71 gr (5%) josta tyydyttyneitä 1,171 gr (6%)
Hiilihydraatit: 30,09 gr, josta sokereita 11,79 gr (13%) _huom.hedelmän sokeri_
Proteiinia 9,03 gr (18%)
Kolesterolia: 93 mg
Kalium: 346,5 mg (17%)
Aikuisen keskivertokäyttäjän saannin vertailuarvo (8400 kJ/ 2000 kCal)
Mitä tämä tekee mielelle ja keholle?
Kaurahiutaleet
- Sisältää runsaasti beetaglukaani-kuitua (tasaa verensokerin heilahteluja)
- Mangaania (reilussa puolessa desilitrassa jo päivittäinen tarve)
- Sisältää myös paljon antioksidantteja, kuten E-vitamiinia, seleeniä, fenoleita, B1-vitamiinia, biotiinia, kaliumia ja magnesiumia.
- Kauran kuidut ovat hyväksi sydämelle ja suoliston bakteerikannalle.
- Sisältää myös folaattia jonka hyödyistä kirjoitin blogissani, rautaa ja B6-vitamiinia.
(Näin kehollesi tapahtuu kun syöt kaurapuuroa päivittäin, 2017.)
Banaani
- Sisältää kuitua ja kaliumia joka auttaa palautumaan esim.urheilusuorituksen jälkeen.
- Sisältää runsaasti rautaa.
- Banaani sisältää myös tryptofaania jota tarvitaan serotoniinin muodostukseen (kts. mantelit yllä).
- Sisältää runsaasti B-ryhmän vitamiineja.
(10 hyvää syytä syödä banaania, 2018.)
Mustikat
- Korkea antioksidanttipitoisuus (ehkäisee soluvahinkoja).
- Sisältää foolihappoa joka välttää pahalaatuisten solujen mutaatioita, eli voi ehkäistä syöpien syntymistä.
- Mustikat sisältävät tärkeitä mineraaleja (kalium, rauta, magnesium, sinkki, mangaani) ja K-vitamiinia, jotka parantavat kalsiumin ja D-vitamiinin imeytymistä.
- Mustikat saattavat vähentää jopa dementia-riskiä suojaamalla keskushermostoa ja aivoja.
- Lisäksi mustikat suojaavat sydäntä ja taistelevat erilaisia kehon tulehdustiloja vastaan.